Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

62 de producători autohtoni participă în acest sfârşit de săptămână la Târgul "Mărţişor Dulcişor", organizat în Parcul Alunelul

62 de producători autohtoni participă în acest sfârşit de săptămână la Târgul "Mărţişor Dulcişor", organizat în Parcul Alunelul din sectorul Buiucani al Chişinăului. Agricultorii au venit cu mere, struguri, migdale, brânzeturi, dar şi deserturi pregătite după reţetele bunicilor. Ei spun că aceste evenimente sunt pentru ei un adevărat colac de salvare, întrucât războiul din Ucraina îi împiedică să-şi vândă marfa.

La Târgul "Mărţişor Dulcişor" au venit producători din toată Republica Moldova.

La târg s-a găsit marfă pentru toate gusturile: brânzeturi, afumături, miere, dar şi babă neagră, un desert preparat după o reţetă străveche.

Printre cei care au venit să-şi vândă marfa la târg, au fost şi doi basarabeni originari din Ucraina.

SERGHEI BÎCOV  producător de condimente: „Acum avem un business mic de familie cu condimente Noi facem după reţetele noastre diferite mixuri pentru  mâncare, care nu conţin nici sare, nimic artificial şi care corespunde gustului oamenilor care locuiesc aici”.

ECATERINA RUDICO producător de fulgi de cereale: „Producem fulgi de cereale pe baza cerealelor crescute la noi în Republica Moldova. Dumneavoastră sunteţi originară din Ucraina? -Da, sunt născută în regiunea Odesa.  Da, mama, sora toate neamurile sunt acolo, eu aici în Moldova sunt singură”.

Produsele din Republica Moldova se bucură de mare succes şi în România.

Târgul este organizat de Federaţia Naţională a Fermierilor şi are ca scop susţinerea producătorilor autohtoni. Va fi deschis şi mâine.
 
Similare
RECOMANDĂRI