ANRE a amânat din nou intrarea în vigoare a regulilor pieţei energiei electrice
Vizualizari:

ANRE a amânat din nou intrarea în vigoare a regulilor pieţei energiei electrice

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), a aprobat modificarea regulilor pieţei energiei electrice şi a amânat data intrării în vigoare a acestora pentru 1 iunie. ANRE susţine că decizia a fost luată în contextul crizei energetice, incertitudinii aprovizionării pieţei interne cu energie electrică, precum şi urmare a ultimei decizii a Comisiei Situaţii Excepţionale.

Regulile urmau să intre în vigoare încă în luna octombrie a anului trecut, dar ANRE a amânat acest lucru, scrie Bizlaw.md.

Regulile pieţei energiei electrice au fost aprobate în anul 2020, iar prin intermediul lor au fost dezvoltate principiile de bază aprobate la nivelul legislaţiei primare, stabilite rolurile, drepturile şi obligaţiile participanţilor la piaţa de energie electrică, precum şi procedeele, instrumentele şi mecanismele necesare atât funcţionării în ansamblu a pieţei de energie electrică, cât şi a fiecărui segment specific.

Până la intrarea în vigoare a Regulilor pieţei energiei electrice, operatorul sistemului de transport şi companiile licenţiate în domeniu continuă să testeze aplicarea noului model al pieţei de energie electrică.

Similare
RECOMANDĂRI