Operatorii solicită majorarea cu 70 de bani a tarifului la energia electrică
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Operatorii solicită majorarea cu 70 de bani a tarifului la energia electrică

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a publicat solicitările companiilor de furnizare a curentului electric, care prevăd un tarif cu aproape 70 de bani mai mare ca în prezent. Mai devreme, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a suspendat pentru o lună procedura de revizuire a tarifelor. Astfel că energia electrică nu se poate scumpi mai devreme de sfârşitul lunii martie, transmite IPN.

Premier Energy solicită creştea tarifelor de la 1,51 lei la 2,17 lei/kWh. Iar pentru locuitorii din raioanele de nord se cere o majorare de tarif de la 2,04 la 2,51 lei/kWh.

Operatorii energetici îţi argumentează solicitarea de majorare a tarifelor prin devierile financiare generate de scumpirea energiei livrate de CET-uri.

Premierul Natalia Gavriliţa a anunţat că Fuvernul va examina toţi factorii şi, dacă va fi necesar, va veni cu compensaţii şi pentru facturile la energia electrică.

Anterior, directorul ANRE, Veaceslav Untilă, a declarat că tarifele pentru consumatorii casnici vor fi majorate în două etape. Următoarea etapă de majorare a tarifului la energia electrică ar urma să aibă loc după 1 aprilie, când va fi semnat noul contract de furnizare a energiei electrice şi va fi cunoscut noul preţ de achiziţie şi valoarea abaterilor negative ale companiilor de distribuţie a energiei electrice.

Ultima ajustare a tarifelor la energia electrică a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie 2021. La acea vreme, tarifele la energia electrică pentru consumatorii au fost reduse cu 10,1%, la 1,51 lei/kWh.
Similare
RECOMANDĂRI