Republica Moldova va beneficia de 45.65 mil euro pentru proiecte de aprovizionare cu apă şi canalizare
Sursa foto:midr.gov.md Vizualizari:

Republica Moldova va beneficia de 45.65 mil euro pentru proiecte de aprovizionare cu apă şi canalizare

Peste 66 mii de cetăţeni din mai multe localităţi ale R. Moldova vor avea acces la servicii mai bune de aprovizionare cu apă şi canalizare, graţie unui Acord de împrumut de 44,1 mil euro şi a unui grant din partea Guvernului Austriei în valoare de 1,55 milioane euro. Acordul de finanţare şi de grant a fost semnat, ieri, la Washington de către ministrul Finanţelor, Dumitru Budianschi şi managerul de ţară al Băncii Mondiale la Chişinău, Inguna Dobraja.

Acordul de finanţare şi de grant a fost semnat ieri, la Washington, de către ministrul Finanţelor, Dumitru Budianschi, şi managerul de ţară al Băncii Mondiale, Inguna Dobraja. Banii sunt destinaţi pentru implementarea Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă şi sanitaţie în Moldova”.

Banii sunt destinaţi pentru implementarea Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă şi sanitaţie în Moldova”, care include 4 componente:

  • Creşterea accesului la serviciile de aprovizionare cu apă şi canalizare gestionate în condiţii de siguranţă în zonele rurale şi oraşele selectate;

  • Consolidarea capacităţii instituţionale la nivel naţional şi local pentru îmbunătăţirea prestării serviciilor de asigurare cu apă şi canalizare;

  • Managementul şi coordonarea proiectului, componenta va finanţa costuri operaţionale, servicii de consultanţă, audite financiare, consultanţi pentru sprijinirea implementării, instruiri şi ateliere de lucru etc;

  • Răspuns cu intervenţii de urgenţă, această componentă permite Guvernului să solicite Asociaţiei Internaţionale de Dezvoltare să recalifice şi să realoce surse financiare din alte componente ale proiectului pentru a acoperi răspunsuri la situaţii de urgenţă şi costurile de recuperare.

Proiectul urmează a fi implementat până la începutul anului 2027, o parte din bani fiind alocaţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de igienă în 100 de şcoli şi 25 de instituţii de asistenţă medicală din zonele rurale. 

Similare
RECOMANDĂRI