Serviciul Vamal raportează încasări de peste 589 milioane de lei în ultima săptămână, mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2021
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 589 milioane de lei în ultima săptămână, mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2021

În perioada 14-20 martie 2022, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 589,5 milioane de lei, mai mult cu 7,8 % faţă de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

De asemenea, în perioada 1 ianuarie – 20 martie 2022, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 5,9 miliarde lei, fiind atestată o creştere de 23,4% faţă de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

De către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depăşeşte limita neimpozabilă, fiind încasate plăţi în valoare de peste 10,8 milioane lei, ceea ce reprezintă 1,8 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 9966 de declaraţii vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 52 889 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leuşeni şi Sculeni, cu 13 460 şi, respectiv, 12 039 de traversări a mijloacelor de transport.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 93 de încălcări ale legislaţiei vamale şi aplicate amenzi în sumă de peste 342 mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depăşirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acţiune.

Dacă aveţi nevoie de informaţii despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doriţi să depuneţi o reclamaţie cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajaţii instituţiei, ne puteţi contacta la numărul +373 22 788 888 – Centrul Unic de Apel (24/24). 
În perioada vizată, ofiţerii Liniei de informare au recepţionat 586 solicitări de informaţii legate de activitatea vamală.

În aceeaşi ordine de idei, reamintim că, pe pagina web a Serviciului Vamal poate fi accesată rubrica ”Traficul on-line în posturile vamale de frontieră”. Accesând această rubrică, poate fi consultată în timp real situaţia în posturile vamale de frontieră: Leuşeni, Tudora, Giurgiuleşti, Sculeni, Otaci şi Palanca. 

Similare
RECOMANDĂRI