Josep Borrell, în plenul Parlamentului European: Vrem să izolăm Rusia, să reunim comunitatea internaţională şi să evităm o lume divizată
Sursa foto:caleaeuropeana.ro Vizualizari:

Josep Borrell, în plenul Parlamentului European: Vrem să izolăm Rusia, să reunim comunitatea internaţională şi să evităm o lume divizată

Europenii se confruntă cu o criză de securitate care evidenţiază deficienţele noastre şi dependenţa energetică, precum şi poziţia geopolitică în lume, care ilustrează faptul că există o problemă în această lume divizată, a transmis Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European privind concluziile reuniunii şefilor de stat sau de guvern din 24-25 martie.

„În ceea ce priveşte acţiunea diplomatică, ne desfăşurăm activitatea pentru a atinge trei obiective. În primul rând, izolarea Rusiei de comunitatea internaţională. În al doilea rând, dorim să aducem comunitatea internaţională împreună pentru a apăra principiul de bază al ordinii bazate pe reguli. Şi în al treilea rând, vrem să ne asigurăm că acest conflict nu duce la o lume divizată în jurul noului război rece”, a subliniat Borrell, citat de caleaeuropeana.ro.
 

De asemenea, oficialul european a precizat că această criză a reamintit Uniunii Europene deficienţele în domeniul securităţii şi apărării şi de faptul că „avem nevoie de mai multe capacităţi pentru a ne apăra principiile şi valorile”.

„Pentru a face acest lucru, UE şi unitatea noastră sunt cele mai mari atuuri pe care le avem”, a spus Borrell.
 

În cadrul intervenţiei sale, şeful diplomaţiei europene a reamintit de „succesele diplomatice” la ONU, şi anume cele două voturi importante care au condamnat cu o majoritate covârşitoare Rusia şi care au apărat drepturile omului pentru poporul ucrainean.

„Vrem să izolăm Rusia, să reunim comunitatea internaţională şi să evităm o lume divizată. Vom continua să sprijinim Ucraina şi îi vom ajuta pe ucraineni să se apere singuri”, a scris Înaltul Reprezentant, pe Twitter.

Similare
RECOMANDĂRI