Prima sesiune plenară din 2022 a Parlamentului European. Preşedintele David Sassoli va fi omagiat în plenul de la Strasbourg, înainte ca eurodeputaţii să îşi aleagă noua conducere
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Prima sesiune plenară din 2022 a Parlamentului European. Preşedintele David Sassoli va fi omagiat în plenul de la Strasbourg, înainte ca eurodeputaţii să îşi aleagă noua conducere

Deputaţii europeni se reunesc, începând cu luni, în prima sesiune plenară a Parlamentului European, sesiune marcată de comemorarea preşedintelui David Sassoli şi de la alegerea noului lider al Legislativului European.

Este pentru prima dată în istoria Parlamentului European când aceste două evenimente au loc simultan. Preşedintele David Sassoli trebuia sa predea marţi ştafeta unui nou coleg, însă acesta s-a stins subit din viaţă în această săptămână din cauza unor probleme grave de sănătate, relatează CaleaEuropeană.ro.

Reamintim că eurodeputata malteză Roberta Metsola, în prezent vicepreşedintă a Parlamentului European, care şi-a anunţat candidatura în luna noiembrie pentru funcţia de preşedinte a Parlamentului European este favorită în această cursă pentru a prelua preşedinţia Legislativului European.

Votul pentru noul preşedinte urmează să aibă loc marţi, 18 ianuarie, în cadrul primei sesiuni plenare a Parlamentului din anul 2022, potrivit calendarului. 

Pentru această funcţie mai candidează eurodeputatul polonez Kosma Zlotowski (Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni) şi cu politiciana spaniolă Sira Rego (Grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică, GUE/NGL).

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, care a decedat la 11 ianuarie, va fi omagiat luni, în cadrul unei ceremonii care va avea loc luni în hemiciclul Parlamentului de la Strasbourg, la debutul sesiunii plenare a legislativului european.

Săptămâna viitoare deputaţii europei vor mai avea dezbateri privind rezultatele reuniunii Consiliului European din luna decembrie 2021, Legea serviciilor digitale: reglementarea platformelor pentru a asigura un spaţiu online mai sigur, Uniunea sănătăţii: un rol mai puternic pentru autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE şi o mai bună protecţie a animalelor în timpul transportului.

De asemenea, preşedintele Franţei Emmanuel Macron va prezenta în faţa eurodeputaţilor priorităţile preşedinţiei franceze la Consiliul UE. 

Similare
RECOMANDĂRI