A fost ratificat contractul de finanţare dintre R. Moldova şi BEI pentru realizarea Proiectului ”Eficienţa energetică în R. Moldova"
Sursa foto:New Europe Vizualizari:

A fost ratificat contractul de finanţare dintre R. Moldova şi BEI pentru realizarea Proiectului ”Eficienţa energetică în R. Moldova"

Contractul de finanţare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru realizarea Proiectului ”Eficienţa energetică în Republica Moldova” a fost ratificat, astăzi, de Parament.

Valoarea contractului dintre Guvern şi BEI constituie 30 de milioane de euro.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru creşterea eficienţei energetice în cadrul instituţiilor publice: spitale, grădiniţe, şcoli.

Proiectul mai prevede scutirea de TVA, de accize, de plata taxei vamale şi altor taxe a importului sau achiziţionării de mărfuri, lucrări, servicii destinate implementării Proiectului ”Eficienţa energetică în Republica Moldova”.

Anterior, Legislativul a ratificat Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în valoare similară, care la fel este destinat realizării Proiectului ”Eficienţa energetică în Republica Moldova”.

Valoarea totală a proiectului constituie 75,5 milioane de euro, inclusiv cele două împrumuturi – din partea BEI şi BERD şi componenta de grant.

Similare
RECOMANDĂRI