Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CMC a amânat votarea proiectelor care prevăd scumpirea călătoriilor cu mijloacele de transport şi a tarifelor pentru serviciile de evacuare a gunoiului menajer

Consiliul Municipal Chişinău a amânat votarea proiectelor care prevăd scumpirea călătoriilor cu mijloacele de transport în comun şi a tarifelor pentru serviciile de evacuare a gunoiului menajer. Adoptarea acestor proiecte a fost propusă de primarul Ion Ceban, însă acesta nu a mai venit azi la şedinţa Consiliului.

Proiectele care urmau să fie examinate astăzi de CMC, au stârnit nemulţumirea mai multor consilieri. Primarul Ion Ceban a încercat anterior să-i convigă pe aceştia să susţină aprobarea noilor tarife, însă astăzi acesta nu s-a prezentat la şedinţă. La solicitarea fracţiunii socialiştilor, secretarul consiliului a anunţat că retrage proiectele de pe ordinea de zi. Consilierii din opoziţie care au criticat anterior iniţiativa primăriei de majora mai multe tarife, s-au arătat surprinşi de amânarea votului asupra proiectelor propuse.

ION CEBANU, consilier PL în CMC: "Tot el le-a pus şi tot el le-a retras. Dar unde-I executivul azi? Să facem pauză, domnul primarul are de lucru şi-l invităm şi pe el pentru că sunt chestiuni importante."

SINCRON ROMAN COJOHARI, consilier PAS în CMC: "Chiar dacă se retrag unele proiecte de pe ordinea zi ar fi bine să se explice de ce retrag. Poate au ajuns apelurile noastre şi anume că aceste întreprinderi înaite de a se majora tarifele, ar trebui făcut un audit fucţional şi financiar."

Consilerii socialişti au declarat că majorările tarifelor au fost amânate pentru a micşora povara pe care urmau s-o suporte locuitorii Chişinăului în timpul sărbătorilor de Paşte. Mai mult, ei spun că proiectele mai trebuie analizate.

ALEXANDRU ODINŢOV, consilier PSRM în CMC: "Nu este momentul potrivit, mai ales în preajma sărbătorilor de Paşte şi de Paştele blajinilor. Pensionarii şi aşa suferă. Sunt încă măsuri care pot fi întreprinse şi mai avem nevoie de consultări adăugătoare, de opinia experţilor, inclusiv de părerea celor internaţionali."

Primarul Ion Ceban spunea anterior că amânarea majorărilor tarifelor va duce la falimentarea întreprinderilor. Ieri, acesta anunţase o conferinţă de presă pe acest subiect, însă a amânat-o în ultimul moment.

ADRIAN TALMACI, secretar CMC Chişinău: "Dumnelui a decis?- Nu a fost o decizie colegială. -Se ştia din timp că vor fi retrase? -Pe parcurs s-a decis, a fost o şedinţă că mai bine să le retragem să mai lucrăm."

Potrivit unuia dintre proiectele retrase de pe ordinea de zi a şedinţei CMC, biletele de călătorie în mijloacele de transport în comun urmează să crească. Atât călătoria cu troleibuzul, cât şi cea cu autobuzul, ar urma să fie de 6 lei, faţă de 2, şi respectiv 3 lei cât este în prezent. Un alt proiect a fost înaintat de Regia "Autosalubritate" şi prevede scumpirea tarifului pentru evacuarea unui metru cub de gunoi menajer de la 69 de lei şi 46 de bani la 153 de lei şi 10 bani.
Similare
RECOMANDĂRI