Deputaţii au votat un proiect de lege care prevede eficientizarea administrării rezervelor de stat şi de mobilizare
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Deputaţii au votat un proiect de lege care prevede eficientizarea administrării rezervelor de stat şi de mobilizare

Legislativul a adoptat, în lectura a doua, proiectul de modificare a unor acte normative, care va asigura un cadru legal uniform şi unitar în domeniul rezervelor de stat şi de mobilizare.

DOCUMENTUL vizează operarea modificărilor în mai multe acte normative, precum Legea cu privire la rechiziţiile de bunuri şi prestări de servicii în interes public, Legea privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, Legea cu privire la secretul de stat, etc., în vederea aducerii acestora în concordanţă cu prevederile Legii cu privire la rezervele de stat şi de mobilizare.

În proiect se expune într-o redacţie nouă noţiunea de rezerve materiale de stat, prin delimitarea rezervelor de stat şi a celor de mobilizare, în funcţie de scopul şi destinaţia acestora.

De asemenea, se propune delimitarea clară a informaţiilor din domeniul rezervelor de stat şi de mobilizare, care necesită a fi secretizate.

O nouă reglementare vizează propunerea de scutire a Agenţiei Rezerve Materiale, în toate acţiunile sale, de la plata taxei de stat în instanţele judecătoreşti.

Suplimentar, se propune includerea deciziilor emise de Agenţia Rezerve Materiale în lista documentelor executorii, ceea ce va permite sesizarea executorilor judecătoreşti şi aplicarea restricţiilor pe bunurile şi mijloacele băneşti ale operatorilor economici care au admis consumul neautorizat al rezervelor de stat şi de mobilizare sau au stocat bunurile într-o cantitate mai mică decât cea stabilită.

Proiectul a fost susţinut cu votul a 53 de deputaţi şi  va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI