La Parlament a avut loc o nouă rundă de consultări publice asupra iniţiativei privind măsurile de contracarare a fenomenului de răspândire a dezinformării
Sursa foto:multimedia.parlament.md Vizualizari:

La Parlament a avut loc o nouă rundă de consultări publice asupra iniţiativei privind măsurile de contracarare a fenomenului de răspândire a dezinformării

Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a organizat o nouă rundă de consultări publice asupra iniţiativei privind măsurile de contracarare a fenomenului de răspândire a dezinformării.

La eveniment au participat reprezentanţi ai furnizorilor şi distribuitorilor de servicii media şi reprezentanţi ai asociaţiilor de presă din R. Moldova.

În cadrul acestei runde de consultări publice, participanţii au discutat despre prevederile PROIECTULUI, care se referă la modificările propuse la Codul serviciilor media audiovizuale. Preşedinta Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a remarcat gradul mare de interes pe care l-a suscitat iniţiativa legislativă.  

”Sper că dumneavoastră nu o să rămâneţi departe, o să fiţi foarte atenţi în continuare şi o să contribuiţi la definitivarea proiectului de lege.”

Proiectul de lege, care are drept scop revizuirea cadrului normativ pe dimensiunea protejării spaţiului informaţional public, a fost votat, în prima lectură, la şedinţa plenară din data de 7 aprilie 2022. Iniţiativa reprezintă un obiectiv setat în Strategia securităţii informaţionale a Republicii Moldova.

Documentul propune amendarea cadrului legal existent în sensul definirii şi uniformizării noţiunilor privind dezinformarea şi informaţiile ce afectează securitatea spaţiului informaţional public, ajustării sancţiunilor, dar şi stabilirii şi clarificării atribuţiilor instituţiilor statului competente în prevenirea şi contracararea dezinformării sau informaţiilor false în spaţiul informaţional public.

Similare
RECOMANDĂRI