Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Liechtenstein va prelua refugiaţi din R. Moldova şi va oferi 100.000 de euro în susţinerea ucranenilor care rămân

Micul principat Liechtenstein va adăposti o parte dintre refugiaţii care se află în Republica Moldova şi va oferi o sută de mii de euro pentru susţinerea celorlalţi ucraineni pe care-i găzduieşte statul. Ministrul Afacerilor Externe, Educaţiei şi Sportului din Liechtenstein, Dominique Hasler a făcut anunţul la sfârşitul unei vizite de 3 zile în Republica Moldova în timpul căreia s-a întâlnit cu preşedintele Maia Sandu, cu ministrul de Externe Nicu Popescu şi cu alţi demnitari de la Chişinău.

Într-o conferinţă de presă comună cu şeful diplomaţiei de la Chişinău Nicu Popescu, Dominique Hasler a apreciat faptul că Republica Moldova a găzduit un număr foarte mare de refugiaţi şi a promis sprijin din partea statului său, care are o populaţie de doar 37 de mii de locuitori.

DOMINIQUE HASLER ministrul Afacerilor Externe, Educaţiei şi Sportului a Principatului Liechtenstein: „Ţara mea, împreună cu alte state membre ale Uniunii Europene, a decis să primească o parte dintre refugiaţii care se află în prezent în Republica Moldova pentru a reduce un pic povara asupra ţării dumneavoastră. În afară de asta, Liechtenstein a oferit şi sprijin financiar organizaţiilor din Republica Moldova care acorda asistenţă şi ajutor refugiaţilor. Şi fiţi siguri că o să vă oferim în continare ajutor în acest sens.”

NICU POPESCU ministrul de Externe şi Integrării Europene: „Tind să mulţumesc Liechtensteinului pentru o nouă ofertă de asistenţă oferită Republicii Moldova  prin Înaltul comisariat ONU pentru Refugiaţi, care ne va ajuta să gestionam impactul crizei umanitare şi al valului de refugiaţi asupra noastră.”

Dominique Hasler a spus că vizita sa în Republica Moldova a fost emoţionantă, întrucât, de-a lungul anilor, Liechtensteinul a investit în mai multe proiecte educaţionale şi în special în învăţământul tehnic.

DOMINIQUE HASLER ministrul Afacerilor Externe, Educaţiei şi Sportului a Principatului Liechtenstein: „Şi noi avem o ţară mică şi cunoaştem foarte bine că o educaţie de calitate este soluţia de bază, dacă nu chiar singura cale pentru a obţine prosperitate.”

Ultima dată un ministru de Externe al Liechtensteinului a fost la Chişinău în urmă cu 11 ani.
Similare
RECOMANDĂRI