VIDEO. UPDATE.  Ministrul de Externe al României: Sunt extrem de bucuros că am reuşit să mobilizăm un ajutor atât de important pentru Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE. Ministrul de Externe al României: Sunt extrem de bucuros că am reuşit să mobilizăm un ajutor atât de important pentru Republica Moldova

Conferinţă de presă susţinută de prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian şi ministrul federal al afacerilor externe al Germaniei, Annalena Baerbock.

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu:  „România continuă să fie alături de partenerii săi pentru a spori presiunea asupra Rusiei de a înceta acest război ilegal, este important să sistăm imediat agresiunile. Sunt extrem de bucuros că am reuşit să mobilizăm un ajutor atât de important pentru R. Moldova. Această conferinţă nu este un evenimet unic. Ceea ce demarăm astăzi aici ne va ajuta să ajutăm pe viitor R. Moldova. România oferă ajutor bilateral R. Moldiva deja, un pachet de o sută de milioane de euro, o sporitre a ajutoarelor umanitare pentru refugiuaţii aflaţi în R. Moldova, am stabilit cu colegii din R. Moldova ca siguranţa R. Moldova energettică să fie sprijinită”.

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian: „Noi ştim foarte bine că este o criză lungă şi răăzboiul va fi lung. Doresc să atrag atenţia că în grija faţă de refugiaţi există necesitatea de a sprijini R. Moldova în securitatea energetică, ca R. Moldova sp nu mai poată fi dependentă de energia din afară. Securitatea R. Moldova este securitatea Europei”.

Ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock: „R. Moldova - o ţară mică, care oferă sprijin şi ajutor a peste 100 de mii de ucraineni, pretatiţiile acestei ţări trebuiesc văzute şi prin  prisma de reforme. R. Moldova nu este singură, vedem provocările cu care vă luptaţi. Împreună cu alţi parteneri vom întări R. Moldova în cinci domenii prioritare. Vom oferi 71 miioane de euro ajutor, vom sprijini securitatea şi vulnerabilitatea energetică, vom ajuta agenda în agenda corupţiei, în managmentul frontierei şi vom întări capacităţile economice ale R. Moldova în valoare de 59 de milioane de euro”.


Similare
RECOMANDĂRI