VIDEO. UPDATE:  Parlamentul a votat modificările la Legea cu privire la procuratură
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE: Parlamentul a votat modificările la Legea cu privire la procuratură

UPDATE: PROIECTUL care prevede modificarea Legii cu privire la Procuratură şi introducerea unor criterii noi de eligibilitate a candidaţilor la funcţia de procuror-şef al procuraturii specializate a fost adoptat de către deputaţi. Documentul a fost susţinut cu votul a 56 de deputaţi.

Modificările legislative au scopul de a clarifica unele proceduri de preselecţie şi selecţie a candidaţilor la funcţia de procuror al procuraturilor specializate, pentru asigurarea unor proceduri mai transparente. Documentul mai stabileşte că faza de preselecţie a candidaţilor constă din două etape – verificarea primară a eligibilităţii candidaţilor care şi-au manifestat interesul de a participa la concurs, precum şi intervievarea şi evaluarea candidaţilor rămaşi.


 

Are loc şedinţa plenară a Parlamentului R. Moldova. Deputaţii vor examina proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură, proiectul de modificare a Legii cu privire la expertiza judiciară şi statutul expertului judiciar, proiectul de lege cu privire la abrogarea capitolului XIII1 din Codul de procedură civilă al Republicii Moldova.

Urmează a fi discutate în prima lectură proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la ajutorul social; proiectul de lege cu privire la condominiu; proiectul de modificare a Legii privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte şi Legii cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova; proiectul  de lege pentru modificarea Legii cu privire la Banca Naţională a Moldovei şi Legii privind reglementarea valutară; proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la principiile de subvenţionare în dezvoltarea agriculturii şi mediului rural.

În cea de-a doua lectură va fi dezbătut proiectul de lege privind calitatea aerului atmosferic şi proiectul de lege pentru modificarea anexei nr.2 a Legii privind fondul piscicol, pescuitul şi piscicultura.

Proiectul ordinii de zi mai include proiectul de lege pentru ratificarea unui acord de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Similare
RECOMANDĂRI