Natalia Gavriliţa întreprinde o vizită de lucru La Varşovia. Întâlnirea cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, pe agendă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Natalia Gavriliţa întreprinde o vizită de lucru La Varşovia. Întâlnirea cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, pe agendă

Prim-ministrul Natalia Gavriliţa întreprinde o vizită de lucru în Polonia, în perioada 7-9 aprilie. Şefa executivului se va întâlni cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, dar şi cu premierul Mateusz Morawiecki. În cadrul întrevederii vor fi semnate documente bilaterale care vor impulsiona cooperarea dintre cele două state în mai multe domenii, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

În Polonia, Natalia Gavriliţa va discuta şi cu ministrul plenipotenţiar al Guvernului pentru infrastructura energetică strategică, Piotr Naimski, mareşalul Sejmului, Elżbieta Witek; preşedintele Bank Gospodarstwa Krajowego, Beata Daszyńska-Muzyczki, şi mareşalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki.

Totodată, va vizita piaţa en-gros de produse agricole şi alimentare din Varşovia, unde va avea întrevederi cu preşedintele pieţei, Janusz Byliński, şi subsecretarul de stat al ministerului activelor statului, Jan Kanthak.

Natalia Gavriliţa va susţine o prelegere despre parcursul european al Republicii Moldova la Academia de Studii Diplomatice şi Est-Europene de la Universitatea din Varşovia. Agenda vizitei mai include întâlniri cu diaspora moldovenească şi cu studenţii Colegiului Europei.

Similare
RECOMANDĂRI