Nicolae Ciucă: E necesar ca Republica Moldova să primească un răspuns favorabil la aspiraţiile sale europene
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Nicolae Ciucă: E necesar ca Republica Moldova să primească un răspuns favorabil la aspiraţiile sale europene

„Este necesar ca Republica Moldova să primească un răspuns favorabil la aspiraţiile sale europene”, susţine prim-ministrul României, care a participat la reuniunea organizată de Biroul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European.

„Am participat astăzi, printr-o intervenţie video, la reuniunea organizată de Biroul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, pe tema impactului crizei din Ucraina asupra regiunii şi a Europei. Am făcut o evaluare pragmatică asupra situaţiei de securitate, cu accent pe importanţa sprijinirii Ucrainei din punct de vedere politic, economic şi militar. Am subliniat, totodată, contribuţia consistentă realizată de România în susţinerea cetăţenilor ucraineni, prin sprijinul acordat refugiaţilor care sosesc din zona de conflict, dar şi prin asistenţa umanitară şi de urgenţă oferită”, anunţă Nicolae Ciucă.

De asemenea, premierul a evidenţiat măsurile de sprijin acordate de Guvernul României privind liberalizarea temporară a transportului rutier de marfă efectuat de operatorii ucraineni şi extinderea capacităţilor de preluare a mărfurilor din Ucraina prin portul Constanţa.

„Am pledat pentru acordarea de sprijin Republicii Moldova, care este profund afectată nu doar de criza energetică, ci şi de criza refugiaţilor din Ucraina. Este necesar ca Republica Moldova să primească susţinere fermă şi un răspuns favorabil la aspiraţiile sale europene”, susţine prim-ministrul Nicolae Ciucă.

„Am pledat pentru necesitatea unui răspuns european robust în ceea ce priveşte controlul preţurilor la energie şi am prezentat măsurile implementate de România pentru atenuarea efectelor preţurilor ridicate asupra consumatorilor vulnerabili. Este importanta să promovăm energia bazată pe gaz şi nuclear ca energie de tranziţie în procesul de decarbonizare progresivă a economiei europene”, conchide Nicolae Ciucă.

Similare
RECOMANDĂRI