Nicu Popescu, întrevedere cu Bogdan Aurescu: România reprezintă cel mai important susţinător al perspectivei europene a R. Moldova
Vizualizari:

Nicu Popescu, întrevedere cu Bogdan Aurescu: România reprezintă cel mai important susţinător al perspectivei europene a R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut luni, 11 aprilie, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu.

„M-am întâlnit la Luxemburg cu omologul şi prietenul meu Bogdan Aurescu, căruia i-am mulţumit pentru sprijinul şi disponibilitatea României de a ne susţine în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Parteneriatul nostru strategic pentru integrare europeană cu România este consolidat de comunitatea de istorie, limba română - limba oficială a UE şi cultură”, a menţionat vicepremierul Nicu Popescu.

Oficialul s-a referit şi la subiectele abordate. „În cadrul discuţiei ne-am referit şi la Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova, desfăşurată recent la Berlin, o iniţiativă lansată de România, Franţa şi Germania. Am convenit acţiunile ulterioare pe care le vom desfăşura în condiţiile în care următoarea reuniune a grupurilor de lucru tematice se va desfăşura chiar la Bucureşti. România reprezintă cel mai important susţinător al perspectivei europene a Republicii Moldova, inclusiv prin sprijinul oferit pentru implementarea agendei de reforme şi modernizare a ţării în beneficiul cetăţenilor”, a menţionat oficialul.
Similare
RECOMANDĂRI