Luni, la Luxemburg, Nicu Popescu va primi chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Luni, la Luxemburg, Nicu Popescu va primi chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană

"Luni voi fi la Luxemburg unde voi avea o întrevedere cu domnul comisar pentru vecinătate şi extindere Olivér Várhelyi pentru a primi chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în marja reuniunii Consiliului pentru afaceri externe al Uniunii Europene", anunţă viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Nicu Popescu.

"Completarea acestui chestionar, esenţial pentru procesul de aderare la Uniunea Europeană, va necesita un efort instituţional enorm, însă sunt convins că împreună cu echipa de la Guvern şi instituţiile naţionale implicate vom reuşi să sistematizăm cu succes toate informaţiile solicitate privind modul de funcţionare al statului, transpunerea a legislaţiei europene, şi politicile în vigoare. Pas cu pas ne apropiem de aderare la Uniunea Europeană", menţionează ministrul.

Reamintim că pe 3 martie, preşedintele Maia Sandu, premierul Natalia Gavriliţa şi preşedintele Parlamentului, Igor Grosu au semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Atunci, Maia Sandu a declarat că, cităm - "suntem gata să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul nostru şi vrem să trăim paşnic, în democraţie".

Similare
RECOMANDĂRI