Parlamentul European va adopta o rezoluţie pentru susţinerea R. Moldova, eurodeputat
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Parlamentul European va adopta o rezoluţie pentru susţinerea R. Moldova, eurodeputat

"Republica Moldova va fi cap de afiş în Parlamentul European în următoarele săptămâni", susţine europarlamentarul Siegfried Mureşan, care a anunţat că va fi adoptată o rezoluţie pentru susţinerea Republicii Moldova.

"Săptămâna viitoare, vom avea o dezbatere şi vom adopta o rezoluţie în plenul Parlamentului European pentru a ne arăta susţinerea faţă de Republica Moldova", a scris Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul a mai anunţat că în sesiunea plenară din 18 - 19 mai, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va veni în plenul Parlamentului să vorbească despre cât de important a fost ajutorul pe care Republica Moldova l-a oferit Uniunii Europene în gestionarea crizei refugiaţilor. "Ca preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova, am făcut solicitarea ca preşedinta Maia Sandu să se adreseze plenului Parlamentului imediat după tensionarea situaţiei din Ucraina."

Toate acestea au fost decise astăzi de Conferinţa Preşedinţilor Grupurilor Politice din Parlamentul European, ca urmare a solicitării venite din partea noastră, a Grupului PPE. Ele au fost incluse pe agenda oficială a Parlamentului European pentru următoarele săptămâni.

"Aceste lucruri arată încrederea de care Republica Moldova se bucură acum la nivel european şi dorinţa noastră de a sprijini R. Moldova cu tot ce putem", mai adaugă europarlamentarul.
Similare
RECOMANDĂRI