Prima reacţie a Kremlinului, după exploziile din regiunea transnistreană: Ştirile care vin de acolo sunt îngrijorătoare
Sursa foto:The Moscow Times Vizualizari:

Prima reacţie a Kremlinului, după exploziile din regiunea transnistreană: Ştirile care vin de acolo sunt îngrijorătoare

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marţi că „ştirile care vin” din regiunea transnistreană sunt „îngrijorătoare” şi că Moscova urmăreşte „cu multă atenţie ce se întâmplă acolo şi cum evoluează situaţia”.

Delcaraţia lui Peskov este făcută în contextul în care cresc provocările şi tensiunile în Transnistria. Mai multe explozii au avut loc luni şi marţi. Republica Moldova susţine că exploziile au ca scop „crearea pretextelor pentru tensionarea situaţiei de securitate”, în timp ce serviciile ucrainene susţin că acestea ar fi fost provocate de FSB-ul rusesc, scrie digi24.ro

„Urmărim cu multă atenţie ce se întâmplă acolo şi cum evoluează situaţia. Ştirile care vin de acolo sunt îngrijorătoare”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Peskov a mai spus că Vladimir Putin nu are planificate discuţii cu omologul său de la Chişinău, Maia Sandu, în contextul tensiunilor din stânga Nistrului.

Maia Sandu a convocat marţi o şedinţă a Consiliului de Securitate. Între timp, liderul pro-rus al regiunii separatiste Doneţk, Denis Puşilin, a declarat că Moscova ar trebui să lanseze următoarea etapă a campaniei sale militare în Ucraina, după ce va ajunge la frontierele regiunii, informează Reuters. Această nouă etapă ar include şi Transnistria.

Citeşte şi:

Explozii într-o localitate din componenţa raionului Grigoriopol, din stânga Nistrului

FOTO: Explozii în clădirea aşa-zisului minister al securităţii de la Tiraspol

Reacţia Biroului politici de reintegrare după explozia de la Tiraspol

Similare
RECOMANDĂRI