Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reformă la Consiliul de conducere al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare: Trei directori în loc de cinci

Majoritatea parlamentară de la Chişinău vrea să reducă de la 5 la 3 numărul de directori din consiliul de conducere al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare.

Deputaţii PAS au înregistrat la Parlament o astfel de iniţiativă legislativă pentru a debirocratiza şi simplifica structura instituţiei. Autorii proiectului afirmă că CNPF va funcţiona mai eficient după reducerea numărului de membri ai consiliului de directori. Amintim că în luna septembrie a anului trecut, parlamentul a revocat conducerea Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare pentru activitate nesatisfăcătoare şi lipsă de performanţe.

DUMITRU ALAIBA deputat PAS: "Aceste două posturi în plus costă instituţia aproximativ, dacă e să rotunjim cu anumite costuri indirecte ca şofer şi aşa mai departe, aproximativ 5 milioane de lei se vor economisi. Mai puţin şefi, la urma urmei, dar în primul rând s-a demonstrat în practică faptul că necesitatea la atâţia şefi, pur şi simplu, nu există.  În afara de asta, o parte din atribuţiile CNPF vor trece la Banca Naţională într-un 1,5 ani ceea ce mai adăuga argumente în favoarea acestei simplificări."
Similare
RECOMANDĂRI