Ţările europene, alături de Republica Moldova în criza refugiaţilor  ucraineni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ţările europene, alături de Republica Moldova în criza refugiaţilor ucraineni

Ministerul german de Externe convoacă o conferinţă pentru a mobiliza sprijinul internaţional pentru Republica Moldova în abordarea afluxului uriaş de refugiaţi din ţara vecina Ucraina, scrie agenţia bulgară de presă BTA, cu referinţă la surse germane.

Evenimentul va avea loc pe 5 aprilie şi o va găzdui pe prim- ministra Natalia Gavriliţă. IPN a scris că în cadrul reuniunii şefa guvernului de la Chişinău va relata despre efortul de gestionare a crizei refugiaţilor, atât la nivel guvernamental, cât şi al societăţii. Participanţii se vor concentra pe subiectul asigurării Moldovei cu bunurile necesare, luând în calcul şi scumpirile în primul rând la energie. Vor fi luate în discuţie aspecte ce ţin de dezvoltarea şi întărirea statului de drept în Moldova, consolidarea eficienţei trupelor de grăniceri, sporirea sustenabilităţii economiei ţării.

În ajun, Natalia Gavriliţă va avea o relatare similară la Fundaţia Konrad-Adenauer. Evenimentul va începe la ora 20:30 (ora Chişinăului) şi va fi transmis live pe pagina web a instituţiei, www.kas.de.

Presa internaţională conectează prezenţa premierului moldovean la Berlin cu recenta vizită a ministrului german de externe Annalena Baerbock la Chişinău, unde a anunţat intensificarea sprijinului pentru Republica Moldova. Totodată, se menţionează că germanii au primit deja două curse aeriene cu refugiaţi ucraineni din Republica Moldova, cât şi deciziile luate de guvernele de la Viena, Praga şi Bratislava de a acorda asistenţă Republicii Moldova pentru primirea refugiaţilor ucraineni, anunţate recent la Chişinău de şefii diplomaţiilor respective.
Similare
RECOMANDĂRI