Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Fostul reprezentant permanent al R. Moldova la ONU: Rusia lucrează printr-o propagandă puternică şi încearcă să creeze un potenţial conflict între Ucraina şi R. Moldova

Rusia lucrează printr-o propagandă puternică în timpul acestui război pentru a distrage atenţia opiniei publice de la faptul că a invadat Ucraina, dar şi pentru a crea un potenţial conflict între R. Moldova şi Ucraina. Această opinie a fost conturată de către fostul reprezentant permanent al R. Moldova la ONU, Vlad Lupan, şi fostul ambasador al R. Moldova în SUA, Igor Munteanu, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

„Există proprietari de mass-media în Ucraina care au interese cu Rusia. Deci această mass-medie pune presiune asupra Guvernului ucrainean prin diverse articole vis-a-vis de apărarea altei ţări, numai nu Rusia. Se înceacă atragerea atenţiei publice de la război prin faptul că Rusia a invadat şi se încearcă să găsească tot felul de ţări care nu ajută suficient Ucraina. Ucrainenii, la rândul lor, fiind într-o situaţie de stres enorm, emoţii extraodinare de înalte, vorbim de un război unde se omoară civilii, distrug şi inclusiv îşi bat joc de femei şi de copii”, susţine Vlad Lupan, ex-ambasador şi ex-reprezentantul permanent al Republicii Moldova la ONU.
 
În context, Igor Munteanu menţionează că unii oficiali din statul vecin ar putea să îşi apere propriile interese ori au relaţii de afaceri cu regimul separatist din regiunea transnistreană a R. Moldova. 

„Supărarea ucrainenilor este legată de faptul că unii oficiali au impresia, sau s-ar putea să se întâmple că unii să promoveze ideea de „business us usual” cu regimul separatist din regiunea transnistreană. Ori acest lucru vine în contrabalanţă şi în contra curentului şi al războiului, a luptei pe care o duc ucrainenii ca să îşi apere statul”, a declarat Igor Munteanu. 

„În afară de distragerea de la conflict, ei creează un potenţial conflict între R. Moldova şi Ucraina pe viitor. Pentru ei asta este extrordinar de important. Rusia lucrează printr-o propagandă puternică. Prin lansarea în mass-media a diverselor zvonuri nesubstanţiale despre refugiaţii ucraineni, sunt două procese care se produc în paralel”, a punctat Vlad Lupan.

Fostul ambasador al R. Moldova în SUA susţine că acum mai mult ca oricând este nevoie de a menţine şi a fortifica relaţiile bilaterale dintre Ucraina şi R. Moldova pentru că razboiul iniţiat de Federaţia Rusă în Ucraina este unul real.

„Din acest punct de vedere noi nu trebuie să o facem pe supăraţii, trebuie să înţelegem care sunt motivele accestor reacţii şi să le depănăm în timp pentru ca să avem o comunicare bazată pe încredere cu Kievul, pentru că este singurul element care poate să normalizeze relaţia noastră bilaterală şi trebuie să înţelegem că acest război nu este un joc pe calculator”, a spus în platoul TVR Moldova Igor Munteanu. 
Similare
RECOMANDĂRI