Consumul de cafea ne-ar putea ajuta să trăim mai mult, indică noi studii
Trei studii, care urmează să fie prezentate la cea de-a 71-a Sesiune Ştiinţifică Anuală a Colegiului American de Cardiologie, au arătat că, de fapt, consumul de cafea – în special două-trei ceşti pe zi – nu este asociat doar cu un risc mai mic de boli de inimă, ci şi cu o viaţă mai lungă.
„Dar datele noastre sugerează că aportul zilnic de cafea nu ar trebui descurajat, ci mai degrabă inclus ca parte a unei diete sănătoase pentru persoanele care nu suferă de boli de inimă.”
Ce compuşi sănătoşi există în cafea?
Când vine vorba de motivul pentru care două sau trei ceşti de cafea pe zi sunt benefice pentru organism, Dana Ellis Hunnes, dietetician, profesor la Şcoala de Sănătate Fielding de la UCLA şi autor al cărţii Recipe for Survival, admite că există o serie de compuşi sănătoşi în cafea care pot contribui la acest fenomen.
„Antiinflamarea şi antioxidanţii din plante pot ajuta la stimularea metabolismului, menţinând greutatea sub control. În plus, inhibă intestinele noastre să absoarbă anumite grăsimi şi blochează receptorii care sunt implicaţi în ritmuri cardiace anormale”, spune Hunnes, potrivit EatThis. „Se crede, de asemenea, că aceasta protejează ficatul şi în dezvoltarea diabetului.”
Cafeaua neagră prezintă cele mai multe beneficii
Cu toate acestea, Hunnes remarcă faptul că, cercetătorii din spatele studiilor, „nu numesc o cantitate nesănătoasă, dar, din moment ce beneficiile se reduc după trei băuturi, probabil că nu este nevoie să depăşeşti acest nivel”.
Hunnes spune, de asemenea, că zahărul sau crema de frişcă, adăugate în cafea „vor atenua efectele pozitive ale cafelei, deoarece unele creme de frişcă şi zahărul vor conţine grăsimi, care sunt ambele inflamatorii. Probabil că nu vor anula complet efectele sănătoase ale cafelei, dar le-ar putea atenua. Cafeaua neagră