Cum să scapi de kilogramele nedorite: Iată câteva metode dovedite ştiinţific
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cum să scapi de kilogramele nedorite: Iată câteva metode dovedite ştiinţific

Deşi există nenumărate diete, vitamine şi înlocuitori de carne care garantează reducerea rapidă a greutăţii, dovezile clinice rămân insuficiente pentru multe astfel de produse. Cu toate acestea, multe metode care pot afecta dramatic scăderea în greutate se bazează pe ştiinţă.

Iată câteva trucuri ştiinţifice care te vor ajuta să-ţi controlezi greutate fără să te stresezi prea mult. 

Mai multe legume, în special legume verzi

Zeci de studii clinice au asociat dietele bogate în legume, în special cele verzi, cu rezultatele pozitive asupra sănătăţii. Acestea includ scăderea în greutate şi un risc redus de boli cronice. Legumele precum năsturelul, lăptuca, arpagicul şi varza se numără printre alimentele esenţiale, aşa că alege câteva şi adăugă-le în farfurie.

Înlocuieşte sucurile artificiale cu băuturi fără zahăr

O cantitate surprinzătoare din caloriile consumate zilnic poate fi atribuită băuturilor îndulcite artificiale. Însă, acestea nu îţi pot aduce satisfacţie la fel ca mâncarea solidă.

Cercetătorii de la Harvard au monitorizat ce s-a întâmplat după ce mai mulţi oameni au eliminat consumul de băuturi îndulcite sau au început să consume mai mult, în timpul unui studiu care a durat opt ani şi a implicat aproape 50.000 de femei. Deloc surprinzător a fost faptul că oamenii care au consumat mai multe băuturi îndulcite s-au îngrăşat şi riscul lor de a dezvolta diabet de tip 2 a crescut.

Mai puţini carbohidraţi

Carbohidraţii rafinaţi, un termen care include pâinea albă şi orezul alb, au tendinţa să fie unule dintre cele mai puţin nutritive elemente din majoritatea dietelor. Pe pachetele anumitor alimente procesate, carbohidraţii rafinaţi pot fi găsiţi sub denumiri precum „făină” sau „grâu rafinat”.

Un studiu publicat în jurnalul Food and Nutrition Studies a arătat legături clare între dietele bogate în carbohidraţi procesaţi şi creşterea în greutate. O explicaţie ar fi faptul că cerealele rafinate sunt absorbite rapid şi transformate în zahăr de organism.

Mai puţine calorii

De asemenea, ar trebui să ţii cont de faptul că unii cercetători atrag atenţia că cerealele ajung să fie transformate toate în acelaşi mod, fie că sunt integrale sau rafinate. Acest lucru înseamnă că este o decizie bună să elimini unele tipuri de carbohidraţi. Spre exemplu, poţi încerca să înlocuieşti pastele din făină cu spirale din morcovi sau dovlecei.

Mai multe proteine

Elementul principal care ne hrăneşte corpul şi ne face să ne simţim satisfăcuţi este proteina. Totodată, substanţa încetineşte descompunerea carbohidraţilor, astfel acţionând asemenea unei bariere împotriva creşterii nivelului de insulin. Tocmai de aceea, ar fi o idee înţeleaptă să te asiguri că fiecare masă conţine şi proteinele adecvate.

În continuă mişcare

Exerciţiile fizice zilnice de orice fel sunt o component crucială pentru un stil de viaţă sănătos. Dacă încerci să pierzi câteva kilograme şi să te menţii odată ce ajungi la greutatea ta ideală, sportul este incredibil de necesar, scrie  The Science Times.

Ia în calcul şi postul intermitent

Dacă încerci să îţi reduce greutate şi multe programe de slăbit te-au dezamăgit, ai putea să încerci şi postul intermitent. Totuşi, este indicat să te consulţi cu medicul tău înainte să iei o astfel de decizie.

Similare
RECOMANDĂRI