Italia face controlul temperaturii turiştilor de pe plajă cu ajutorul unei drone
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Italia face controlul temperaturii turiştilor de pe plajă cu ajutorul unei drone

Poliţia locală din Treviso a fost printre primele care au activat dronele pentru măsurarea temperaturii corpului cetăţenilor. Autorităţile au anunţat astăzi că, sâmbătă şi duminică, pe coasta Ostiei va avea loc un control al temperaturii, ca parte a măsurilor anti-Covid. Zborul de recunoaştere este programat în intervalul 11-16.00 şi s-a specificat că „drona se va deplasa la o înălţime de cel puţin 25 de metri de nivelul apei şi la o distanţă de cel puţin 30 de metri de oameni”.

Turiştii care la ora indicată se vor găsi pe plaja din Ostia vor fi controlaţi de la distanţă de către dronă. Dacă temperatura depăşeşte 37,5° C, probabil vor fi declanşate verificări mai aprofundate. Autoritatea de sănătate publică nu a oferit detalii, limitându-se să clarifice că „verificarea temperaturii va avea loc automat de dispozitivul Ostia pe plajă".

În Italia nu este prima datpă când temperatura cetăţenilor este măsurată de la distanţă cu o dronă. La începutul lunii mai 2020, imediat după lockdown-ul din martie-aprilie, poliţia locală din Treviso a folosit drone, pentru a măsura temperatura şi a identifica subiecţii potenţial contagioşi în zonele publice ale oraşului.

În acest caz, au fost utilizate două drone, una cu o greutate de 800 de grame şi alta cu un kilogram, capabile să funcţioneze chiar şi la înălţimi mai mari şi pe vreme nefavorabilă.
Similare
RECOMANDĂRI