O navă spaţială trimisă de NASA tocmai „a atins” învelişul exterior al Soarelui
Sursa foto:descopera.ro Vizualizari:

O navă spaţială trimisă de NASA tocmai „a atins” învelişul exterior al Soarelui

Sonda Parker Solar Probe de la NASA tocmai a trecut la cea mai apropiată distanţă de Soare de până acum. Nava spaţială s-a apropiat atât de mult încât a „atins” învelişul exterior şi fierbinte al stelei. Astfel, sonda a oferit cercetătorilor de la NASA o privelişte fără precedent.

Nava spaţială de mărimea unei maşini a trecut pe lângă Soare de mai multe ori, apropiindu-se tot mai mult de fiecare dată. 

Cu fiecare ocazie, sonda solară Parker foloseşte forţa gravitaţională a planetei Venus pentru a ajunge mai aproape de Soare. Astfel, sonda atinge viteze tot mai mari de fiecare dată.

Sonda s-a apropiat mai mult de Soare decât orice altă navă spaţială din istorie

Tehnica funcţionează atât de bine încât sonda spaţială a doborât două recorduri în timpul celei mai recente apropieri de Soare de săptămână trecută, potrivit Futurism.

În primul rând, sonda solară Parker a atins o viteză de peste 530.000 km/h. Asta ar fi îndeajuns de rapid pentru a înconjura de 13 ori Pământul în decurs de o oră şi pentru a deveni cel mai rapid obiect produs vreodată de omenire.

De asemenea, sonda s-a apropiat mai mult de Soare, ajungând la „doar” 10,4 milioane de kilometri distanţă, decât orice altă navă spaţială din istorie.

Sonda solară Parker, aşteptată să doboare din nou propriile sale recorduri

Deţinătorul anterior al recordului, tot sonda solară Parker, cel mai probabil nu a fost prea dezamăgit. Totodată, NASA nu vrea să renunţe acum cât este în frunte, aşa că nava spaţială este aşteptată să doboare propriile sale recorduri din nou anul acesta. Aşadar, sonda va folosi din nou forţa gravitaţională a planetei Venus. Oamenii de ştiinţă spun că aşa va ajunge mai aproape de Soare cu viteze mai mari ca niciodată.

Similare
RECOMANDĂRI