Rachetă chineză, cădere necontrolată spre Terra. Specialiştii spun că există un risc extrem de mic privind posibile pagube
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Rachetă chineză, cădere necontrolată spre Terra. Specialiştii spun că există un risc extrem de mic privind posibile pagube

China anunţă un risc extrem de mic privind producerea de pagube pe Terra asociate reintrării necontrolate în atmosferă a uneia din rachetele sale. Nu e clar unde va cădea, probabil după miezul nopţii. Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, a afirmat că SUA nu intenţionează să distrugă racheta. A sugerat însă că lansarea rachetei nu a fost planificată atent.


 

China a lansat pe orbită săptămână trecută primul din cele trei module ale viitoarei sale staţii spaţiale. Traiectoria este acum scăpată de sub control. Corpul rachetei ar urma să reintre în atmosferă, cândva după miezul nopţii. Şi punctul de impact rămâne greu de stabilit.

Dacă rămâne întreagă, există şanse mari ca racheta să se prăbuşească în mare, ţinând cont că planeta este compusă din 70% apă. SUA nu elimină posibilitatea ca deşeurile spaţiale să cadă într-o zonă locuită şi monitorizează situaţia cu atenţie. China spune că va anunţa datele noi despre acest subiect.

Specialişti de la Centrul Spaţial American spun că momentul impactului va fi cunoscut mai clar cu câteva ore înainte, pe măsură ce racheta se apropie de Terra.

Potrivit publicaţiei China Global Times, racheta s-ar putea prăbuşi în apele internaţionale. Lansarea ei a fost prima dintr-o serie de 11 misiuni necesare pentru a finaliza staţia spaţială a Chinei.

Similare
RECOMANDĂRI