Toyota investeşte masiv în producerea bateriilor pentru vehicule electrice
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Toyota investeşte masiv în producerea bateriilor pentru vehicule electrice

Toyota Motor Corp a anunţat marţi că până în 2030 se aşteaptă să cheltuiască peste 13,5 miliarde de dolari pentru a dezvolta baterii şi un sistem de aprovizionare cu baterii, pentru a-şi extinde dominaţia pe segmentul vehiculelor electrice, transmite Reuters.

Cel mai mare producător auto global se pregăteşte să lanseze anul viitor prima sa gamă integral electrică. Considerat lider în dezvoltarea de baterii pentru vehicule electrice, Toyota a informat că vrea să reducă costul bateriilor sale cu 30% sau mai mult.

"Vrem să îmbunătăţim consumul de energie electrică al vehiculelor, începând cu modelul Toyota bZ4X", a afirmat directorul de tehnologie Masahiko Maeda, referindu-se la viitorul SUV compact.

De asemenea, compania este lider în dezvoltarea de baterii cu stare solidă, mult mai sigure şi mai eficiente decât vechile baterii litiu-ion. Până în 2025, Toyota va începe fabricarea acestor baterii, a dat asigurări Maeda. Acesta a adăugat: "Căutăm cele mai bune materiale pentru a le folosi la baterii".

Toyota intenţionează să folosească aceste baterii şi la vehiculele electric hibride, cum ar fi Prius.
Similare
RECOMANDĂRI