Un nou medicament oral pentru tratarea COVID-19, creat de oameni de ştiinţă din SUA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou medicament oral pentru tratarea COVID-19, creat de oameni de ştiinţă din SUA

Oamenii de ştiinţă din SUA este posibil să fi găsit un nou medicament antiviral promiţător pentru tratarea COVID-19 pe cale orală, potrivit anunţului făcut de Institutele Naţionale de Sănătate Publică (NIH), care au citat un nou studiu.

Medicamentul denumit TEMPOL este un antiviral experimental, administrat oral, care a demonstrat că poate preveni replicarea coronavirusului.
 

TEMPOL poate reduce infecţiile COVID-19 prin alterarea unei enzime de care virusul are nevoie pentru a se multiplica în celulele umane, ceea ce ar putea limita severitatea bolii, au spus cercetătorii de la NIH. Medicamentul a fost testat într-un experiment de culturi de celule cu virusuri vii.

„Avem nevoie urgent de tratamente suplimentare eficiente şi accesibile pentru COVID-19”, a afirmat dr. Diana W. Bianchi, directorul Institutului Naţional de Sănătate a Copilului şi Dezvoltare Umană al NIH.

„Un medicament pe cale orală care împiedică replicarea SARS-CoV-2 ar fi un instrument important pentru reducerea severităţii bolii”, a mai spus ea, citată de CNBC.

Este nevoie de tratamente împotriva COVID-19

Deşi vaccinurile au fost extrem de utile în reducerea cazurilor de COVID-19 în Statele Unite şi în alte părţi ale lumii, oamenii de ştiinţă afirmă că tratamentele sunt în continuare extrem de necesare pentru cei care se infectează cu virusul.

Tratamentele împotriva SARS-CoV-2 sunt extrem de limitate. Remdesivir, produs de Gilead Sciences, este singurul medicament care a primit aprobare definitivă de la Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA (FDA) pentru tratarea COVID-19, dar poate fi administrat numai intravenos, în spital.

Pfizer, care a creat împreună cu laboratorul german BioNTech primul vaccin împotriva COVID-19 aprobat în SUA, dezvoltă acum şi un medicament oral care poate fi luat acasă la primul semn de boală. Cercetătorii speră că medicamentul va împiedica evoluţia bolii şi va preveni spitalizările. Din martie, medicamentul se află într-un studiu clinic.

Continuă cercetarea pe medicamentul TEMPOL împotriva COVD-19

Oamenii de ştiinţă de la NIH au precizat că intenţionează să deruleze cercetări preliminare suplimentare şi vor căuta oportunităţi de a evalua medicamentul TEMPOL într-un studiu clinic asupra COVID.

Constatările studiului sunt „încurajatoare”, a spus dr. Tracey Rouault, un alt oficial NIH care a condus studiul.

„Sunt necesare, însă, studii clinice ample pentru a determina dacă medicamentul este eficient la pacienţi, în special la începutul bolii, când virusul începe să se multiplice”, a adăugat el.

Rezultatele cercetării noului medicament TEMPOL împotriva COVID-19 au fost publicate în revista Science.

Similare
RECOMANDĂRI