Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cinci angajaţi ai Poliţiei de Frontieră şi Serviciului Vamal, reţinuţi în urma unor percheziţii. Sunt bănuiţi de luare de mită

Trei vameşi şi doi poliţişti de frontieră au fost reţinuţi astăzi în urma unor percheziţii făcute de procurorii anticorupţie la vama din Leuşeni. Cei 5 angajaţi ai Poliţiei de Frontieră şi Serviciului Vamal sunt bănuiţi de luare de mită.

Din imaginile postate de ofiţerii anticorupţie se vede cum angajaţii Poliţiei de Frontieră scot banii puşi de cetăţeni în paşaport şi îi ascund sub masă. Procurorii Anticorupţie spun că sunt 9 angajaţi ai Poliţiei de Frontieră bănuiţi că luau mită de până la 200 de euro de la persoane care traversau frontiera. Concomitent, procurorii şi poliţiştii au documentat alţi trei angajaţi ai Serviciului Vamal, bănuiţi pentru aceleaşi fapte de corupţie.

 MARIANA CHERPEC, procuror, Procuratura Generală: „Acţiunile de documentare au avut loc în perioada lunilor octombrie 2021 – februarie 2022.
Au fost efectuate 21 acţiuni de percheziţie în birourile de serviciu, domiciliile şi mijloacele de transport a angajaţilor implicaţi în infracţiunile investigate, fiind soldate cu reţinerea a 3 angajaţi ai Serviciului Vamal şi 2 angajaţi ai Poliţiei de Frontieră. Ancheta este în derulare.”

Bănuiţii ar fi cerut bani de la transportatori de pasageri şi de colete care nu deţineau licenţă pentru prestarea acestor servicii. Transportatorii traversau frontiera fără a fi verificaţi sau erau controlaţi superficial.

Vameşii şi poliţiştii de frontieră reţinuţi sunt suspectaţi că luau mită şi de la cetăţeni ai Republicii Moldova cu paşapoarte biometrice, care aveau depăşit termenul de şedere în Uniunea Europeană. Ar fi primit mită şi de la persoanele care traversau frontiera şi doreau să se eschiveze de la restricţiile impuse din cauza pandemiei. Bănuiţii riscă între 3 şi 10 ani de închisoare sau amendă de până la jumătate de milion de lei.
Similare
RECOMANDĂRI