CSM a acceptat cercetarea unui judecător pentru îmbogăţire ilicită
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

CSM a acceptat cercetarea unui judecător pentru îmbogăţire ilicită

Consiliul Superior al Magistraturii a eliberat acordul pentru efectuarea acţiunilor de urmărire penală în privinţa unui judecător, însă nu precizează despre cine este vorba. Hotărârea a fost emisă miercuri după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a depus la CSM un demers în acest sens, transmite IPN.

În debutul şedinţei, preşedintele interimar al Consiliului, Dorel Musteaţă, a declarat că în această dimineaţă au fost înregistrate trei demersuri ale procurorului general interimar. Dumitru Robu s-a prezentat la şedinţă, iar examinarea a avut loc cu uşile închise, notează sursa citată.

Ca urmare, CSM a eliberat acordul pentru efectuarea percheziţiilor în privinţa magistratului în contextul bănuielii de îmbogăţire ilicită. Numele magistratului şi instanţa în care activează acesta nu au fost menţionate. Presa scrie că judecătorul vizat este Valeriu Hudoba de la Judecătoria Comrat. 

Examinarea celorlalte două demersuri, printre care eliberarea acordului CSM pentru acţiuni de urmărire penală în privinţa unui judecător, dar şi suspendarea din funcţie a unui alt magistrat, a fost amânată pentru altă şedinţă.
Similare
RECOMANDĂRI