Fostul deputat transfug Vladimir Vitiuc, cercetat pentru îmbogăţire ilicită, rămâne în arest la domiciliu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fostul deputat transfug Vladimir Vitiuc, cercetat pentru îmbogăţire ilicită, rămâne în arest la domiciliu

Fostul deputat Vladimir Vitiuc, învinuit de îmbogăţire ilicită în dosarul parlamentarilor comunişti, care au trecut la democraţi în 2015, a fost lăsat să stea în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Curtea de Apel Chişinău a respins, luni, demersul procurorilor anticorupţie privind revenirea lui Vitiuc în penitenciar şi a menţinut decizia instanţei de fond, scrie Anticoruptie.md.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în lipsa lui Vitiuc, acesta fiind reprezentat de apărători, care au invocat că clientul lor este afectat de hemoragie după ce a fost operat în timp ce se afla în arest preventiv.

Curtea de Apel programase să se pronunţe luni şi în privinţa foştilor deputaţilor Sergiu Sîrbu şi Artur Reşetnicov. Instanţa a amânat pentru marţi examinarea demersului în privinţa lui Sergiu Sîrbu, care nu s-a prezentat la şedinţa de judecată. Prelungirea mandatului de arestare în privinţa lui Artur Reşetnicov a fost amânată pentru vineri după ce avocaţii fostului deputat au anunţat instanţa că clientul lor a fost internat în spital luni dimineaţă.

Sursa citată aminteşte că săptămâna trecută Curtea de Apel Chişinău a dispus transferarea ex-deputatului Anatolie Zagorodnîi pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13, după ce Judecătoria Chişinău l-a plasat în arest la domiciliu, la fel ca pe Reşetnicov, Sîrbu şi Vitiuc.

Similare
RECOMANDĂRI