Funcţionari din cadrul ANSA şi agenţi economici din nordul R. Moldova, cercetaţi de CNA pentru acte de corupţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Funcţionari din cadrul ANSA şi agenţi economici din nordul R. Moldova, cercetaţi de CNA pentru acte de corupţie

Doi funcţionari din cadrul Direcţiei Teritoriale Siguranţa Alimentelor Bălţi a Agenţiei Naţionale Siguranţa Alimentelor (ANSA), dar şi doi agenţi economici, sunt cercetaţi de CNA şi procurorii anticorupţie, în cadrul mai multor cauze penale pe fapte de corupere pasivă şi activă.

Aceştia sunt bănuiţi că ar fi extorcat bani de la agenţi economici pentru a le elibera certificate sanitar-veterinare şi alte acte de conformitate pentru comercializarea produselor alimentare.

Potrivit datelor anchetei, doi angajaţi ai DTSA Bălţi ar fi pretins, acceptat şi primit de la diferite persoane fizice şi agenţi economici sume de bani şi produse alimentare, pentru a le elibera certificate sanitar-veterinare, autorizaţii de funcţionare şi certificate de înregistrare pentru siguranţa alimentelor.

De asemenea, ei ar fi pretins mită şi pentru efectuarea expertizelor sanitar-veterinare, controalelor, eliberarea paşapoartelor pentru animalele de companie, fără a efectua verificările necesare. Ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA au operat astăzi 15 percheziţii la domiciliile, automobile şi în birourile de serviciu ale suspecţilor.

Patru persoane, între care doi agenţi economici şi doi funcţionari din cadrul ANSA Bălţi, sunt cercetate, în stare de libertate, pentru corupere pasivă şi activă. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă până la 10 ani de detenţie, amendă penală de până la 400 000 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice de la 7 la 10 ani.
Similare
RECOMANDĂRI