La câteva zile de la numirea în funcţie, Gheorghe Avornic renunţă la mandatul de membru al CSP
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La câteva zile de la numirea în funcţie, Gheorghe Avornic renunţă la mandatul de membru al CSP

Avocatul Gheorghe Avornic anunţă că renunţă la calitatea de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, fiind desemnat din partea Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă în cadrul unei conferinţe de presă.

„Îmi declar demisia din funcţia de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, benevol, nesilit de nimeni. Nu vreau ca Academia, celelalte instituţii, universităţi, să sufere. Vreau să mulţumesc Comisiei de concurs pentru că mi-au încredinţat acest vot, dar eu renunţ în favoarea instituţiilor, în favoarea educaţiei şi ştiinţei”, a spus Avornic. 

Avocatul a precizat că nu doreşte ca oamenii dragi să sufere din cauza sa.

Amintim că AŞM a anunţat că „urmare a interviului desfăşurat la 20 ianuarie 2022, Comisia pentru organizarea şi desfăşurarea concursului de selectare a candidatului la funcţia de membru al Consiliului Superior al Procurorilor din rândul societăţii civile, l-a desemnat pe Gheorghe AVORNIC, dr. hab., prof. univ., în calitate de membru al Consiliului Superior al Procurorilor din partea societăţii civile, ales de AŞM”.

Gheorghe Avornic a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) iar acum este avocatul fostului lider PDM Vladimir Plahotniuc. Anterior presa a scris că Avornic deţine proprietăţi şi firme în România şi că a fost cercetat într-un dosar penal.

Similare
RECOMANDĂRI