Ministerul Justiţiei a selectat un nou membru în Consiliul de Integritate din partea societăţii civile
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Justiţiei a selectat un nou membru în Consiliul de Integritate din partea societăţii civile

Ministerul Justiţiei a selectat un membru în Consiliul de Integritate al Autorităţii Naţionale de Integritate din partea societăţii civile. Este vorba de Danu Dogotari, care a acumulat 8,14 puncte. Dintre ceilalţi cinci candidaţi admişi la proba interviului, patru candidaţi - Cristina Şaptefraţ, Radu Mîrza, Denis Sîtari şi Olga Baciu, nu au întrunit numărul necesar de puncte pentru a fi promovaţi în această funcţie, iar Natalia Ilaşciuc nu s-a prezentat la interviu.

Danu Dogotari este avocat de profesie. Pe durata activităţii, a oferit servicii de consultanţă şi reprezentare judiciară în cauze penale, civile, de contencios administrativ atât în instanţele naţionale, cât şi cele internaţionale. Acesta are studii de masterat în drept.

Conform Legii cu privire la Autoritatea Naţională de Integritate, Consiliul de Integritate este constituit din nouă membri, dintre care câte un reprezentant desemnat de Parlament, Preşedintele Republicii Moldova, Guvern, Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Procurorilor, Congresul Autorităţilor Locale din Moldova şi trei reprezentanţi ai societăţii civile, selectaţi de către Ministerul Justiţiei prin concurs, în baza unui regulament aprobat de Guvern.
 
Similare
RECOMANDĂRI