PCCOCS anunţă despre reţinerea unui complice în schema infracţională de la Calea Ferată din Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PCCOCS anunţă despre reţinerea unui complice în schema infracţională de la Calea Ferată din Moldova

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă despre reţinerea unui complice în schema infracţională de la Calea Ferată din Moldova (CFM).

În cadrul cauzei penale privind delapidările de la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM), PCCOCS a reţinut o persoană bănuită de complicitate în schema infracţională de la CFM, care avea rolul să mimeze acţiunile beneficiarilor.

Potrivit materialelor dosarului, investigat de comun cu ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii al Inspectoratului General al Poliţiei, domeniul de activitate al companiei este cel al expediţiilor. Bărbatul reţinut este bănuit de participare la disimularea unor tranzacţii cu implicarea CFM, în scopul însuşirii ilegale a activelor din patrimoniul întreprinderii de stat în sumă de 85 milioane lei, în perioada anilor 2017-2019.

PCCOCS menţionează că în acest dosar sunt mai mulţi învinuiţi, unul dintre care este fostul director CFM, în curs de extrădare din Belgia. Investigaţiile continuă, iar noi amănunte urmează să fie publicate odată cu avansarea pe dosar. 
Similare
RECOMANDĂRI