UPDATE: Percheziţii matinale: Patru foşti deputaţi din cei 13 cercetaţi pentru îmbogăţire ilicită, reţinuţi pentru 72 de ore
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE: Percheziţii matinale: Patru foşti deputaţi din cei 13 cercetaţi pentru îmbogăţire ilicită, reţinuţi pentru 72 de ore

Patru foşti deputaţi dintre cei la care astăzi s-au făcut percheziţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Informaţia a fost confirmată pentru TVR MOLDOVA de către Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale.

Potrivit surselor ZdG din cadrul organelor de drept, este vorba de ex-deputaţii Violeta Ivanov, Artur Reşetnicov, Vladimir Vitiuc şi Anatolie Zagorodnîi au fost reţinuţi pentru 72 de ore.

În această dimineaţă, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupţie în comun cu ofiţerii Serviciul de Informaţii şi Securitate şi ai Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale, au descins cu percheziţii la mai multe adrese.

„Percheziţiile se efectuează în cadrul investigării faptelor de îmbogăţire ilicită a 13 ex-deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile şi 13 autoturisme.

Cazurile de îmbogăţire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupţie pe faptul coruperii unor deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracţiunii parlamentare din care făceau parte”, se arată într-un comunicat al PA.

Conform rezultatelor preliminare ale investigaţiilor,cheltuielile ex-deputaţilor cercetaţi depăşesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei, iar în alte cazuri această diferenţă atingevaloare de circa 4,6 milioane de lei.
Similare
RECOMANDĂRI