Percheziţii şi reţineri într-o companie de turism din Chişinău: A înşelat peste 40 de clienţi, cu peste două milioane lei
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Percheziţii şi reţineri într-o companie de turism din Chişinău: A înşelat peste 40 de clienţi, cu peste două milioane lei

Pe parcursul zilei de marţi, sub conducerea procurorului din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au avut loc opt percheziţii în privinţa unei companii de turism din Chişinău, care a prejudiciat peste 40 de clienţi, cu peste două milioane de lei.

Documentarea schemei a avut loc de către ofiţerii Direcţiei Generale Urmărire Penală şi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii ale Inspectoratului General al Poliţiei, sub conducerea PCCOCS. Astfel, oamenii legii au stabilit faptul că reprezentanţii companiei le promiteau în perioada 2019-2022 clienţilor facilitarea vacanţelor dorite, în destinaţii turistice exotice, inclusiv în hotele de cinci stele, astfel încât de la unii clienţi au perceput şi sume între 50-70 mii de lei. Deşi clienţii semnau contracte, aceştia nu ajungeau la destinaţia promisă, din diverse motive inventate de către reprezentanţii companiei.

Urmare a percheziţiilor la sediul companiei, automobilele şi domiciliile angajaţilor, au fost depistate şi ridicate acte contabile, dispozitive electronice de stocare a datelor, înscrisuri de ciornă, dispozitive de calcul şi alte mijloace probatorii.

Ulterior, au fost reţinuţi doi factori de decizie ai companiei, pentru continuarea obiectivă a investigaţiilor.

După audierea acestora, procurorul PCCOCS le-a formulat învinuirea şi urmează să depună la Judecătoria Chişinău, seidul Ciocana, demersurile de aplicare a măsurii preventive – arestul preventiv, în scopul asigurării obiectivităţii investigaţiilor.

Totuşi, la acest stadiu, învinuiţii se prevalează de prezumţia nevinovăţiei.
Similare
RECOMANDĂRI