Peste 100 de certificate de vaccinare anti-COVID-19 – eliberate ilegal de angajaţii unui spital din Chişinău pentru persoane care se aflau în străinătate
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Peste 100 de certificate de vaccinare anti-COVID-19 – eliberate ilegal de angajaţii unui spital din Chişinău pentru persoane care se aflau în străinătate

Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), au loc percheziţii în privinţa eliberării ilegale a certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 de către angajaţi ai Asociaţiei Medicale Teritoriale Râşcani a municipiului Chişinău, care anterior era parte a spitalului „Sfânta Treime”, în decursul anului 2021.

Astfel, la sesizarea Ministerului Sănătăţii, percheziţiile desfăşurate de ofiţerii Direcţiei Generale Urmărire Penală şi Inspectoratului Naţional de Investigaţii ale Inspectoratului General al Poliţiei au loc la domiciliile şi locurile de muncă a trei angajaţi ai spitalului – un vicedirector al spitalului şi doi asistenţi medicali. Potrivit informaţiilor preliminare, aceştia ar fi eliberat fraudulos certificatele pentru peste 100 de persoane care se aflau în afara ţării, iar astfel au obţinut un venit infracţional de peste  600.000 lei. În acest sens, pe lângă faptul că acumulau surse de bani profitând de situaţia în care se aflau unii cetăţeni, aceştia supuneau distrugerii acele preparate biologice (vaccinuri) care urmau să fie administrate şi, deci, au afectat astfel negativ şi misiunea ministerului de resort, care procura aceste vaccinuri, în consecinţă aducând prejudicii materiale statului.

În cadrul percheziţiilor, până la acest moment, oamenii legii au ridicat de la aceştia acte medicale, telefoane mobile şi înscrisuri de ciornă. După finalizarea percheziţiilor, procurorii PCCOCS vor atribui statut procesual-penal persoanelor investigate. Totodată, în vederea recuperării banilor obţinuţi pe cale ilegală şi restituirii prejudiciului cauzat statului, procurorii desfăşoară investigaţii financiare paralele. La acest stadiu al investigaţiilor cei trei se prevalează de prezumpţia nevinovăţiei.
Similare
RECOMANDĂRI