Preşedintele raionului Cahul, suspectat de corupere pasivă, activă şi abuz în serviciu, rămâne în arest la domiciliu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele raionului Cahul, suspectat de corupere pasivă, activă şi abuz în serviciu, rămâne în arest la domiciliu

Preşedintele raionului Cahul, Marcel Cenuşă, rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel Cahul i-a menţinut măsura preventivă aplicată de către instanţa de fond pentru un termen de 30 de zile, transmite IPN.

Deputaţii Partidului Socialiştilor, al cărui membru este şi Marcel Cenuşă, au organizat o acţiune de protest în faţa instanţei de apel, dar şi în faţa Consiliului raional. Potrivit lor, la şedinţa Consiliul urma să se propună suspendarea lui Marcel Cenuşă din funcţie „cu scopul de a promova o persoană comodă în funcţia de preşedinte interimar”. Şedinţa nu a avut loc în lipsă de cvorum.

Preşedintele raionului Cahul şi alte opt persoane, printre care şi angajaţi ai Consiliului raional, un primar şi agenţi economici, au fost reţinuţi în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste un milion de lei în urma unor achiziţii trucate.

La expirarea termenului de reţinere, preşedintele raionului Cahul a fost plasat în arest la domiciliu. Primarul comunei Moscovei şi administratorul unei companii fictive sunt sub control judiciar pentru o lună, iar unul dintre specialiştii Direcţiei construcţii a Consiliului raional a fost eliberat de către instanţă.

Administratorul altei companii vizate în dosar a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Curtea de Apel Cahul a menţinut măsurile aplicate de prima instanţă în privinţa tuturor bănuiţilor.

Similare
RECOMANDĂRI