Procuratura Anticorupţie a încheiat urmărirea penală în dosarul lui Igor Popa, procurorul-şef suspendat al Oficiului Ciocana
Vizualizari:

Procuratura Anticorupţie a încheiat urmărirea penală în dosarul lui Igor Popa, procurorul-şef suspendat al Oficiului Ciocana

Procurorii anticorupţie informează despre terminarea urmăririi penale în privinţa procurorului-şef suspendat al Oficiului Ciocana, municipiul Chişinău, Igor Popa.

Astăzi, 28 ianuarie 2022, procurorii anticorupţie au terminat urmărirea penală în cauza penală privind învinuirea procurorului-şef suspendat al Oficiului Ciocana municipiul Chişinău, căruia i se impută săvârşirea a cinci capete de acuzare de fals în declaraţia de avere (art.352/1 alin.(2) din Codul penal),
Astfel, procurorul vizat este învinuit de faptul neincluderii intenţionate a unor date în declaraţiile de avere şi interese personale depuse anual, pentru perioada anilor 2018-2020, precum şi la eliberarea şi ulterior angajarea în funcţie din ianuarie 2020, privind imobilele deţinute de concubina acestuia, care reprezentau spaţiul comun locativ, date care era obligat să le prezinte ţinând cont de prevederile Legii 133/2016 privind declararea averii şi intereselor personale.

Concomitent, în procesul punerii sub învinuire, în privinţa persoanei învinuire a fost luată obligarea de a se prezenta în faţa procurorului şi a instanţei de judecată.

În procedura procurorilor anticorupţie, în proces de investigare se află o altă cauză penală pornită în privinţa procurorului-şef suspendat al Oficiului Ciocana municipiul Chişinău, învinuit pe faptul îmbogăţirii ilicite, infracţiune prevăzută de art. 330/2 din Codul penal.

În cadrul acestei cauze penale, a fost dispusă efectuarea mai multor acţiuni de urmărire penală relevante pentru stabilirea tuturor circumstanţelor cazului, care necesită un termen mai îndelungat de realizare, despre rezultatul cărora vom informa suplimentar opinia publică.

Menţionăm că, la această etapă, urmărirea penală este completă, sunt administrate probe suficiente, concludente şi relevante în vederea întocmirii rechizitoriului şi expedierii dosarului penal în instanţa de judecată.

Subsecventt, toate acţiunile desfăşurate de către procurori sunt în limitele legale, cu asigurarea respectării principiului prezumţiei de nevinovăţie a persoanei vizate, cu respectarea tuturor drepturilor şi libertăţilor legitime.
Similare
RECOMANDĂRI