Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, plasat sub control judiciar pentru încă 30 de zile
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, plasat sub control judiciar pentru încă 30 de zile

Măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost prelungită cu 30 zile. O decizie în acest sens a fost adoptată de către magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana.

Informaţia a fost confirmată pentru TVR Moldova de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, care a precizat că magistraţii au admis parţial demersul procurorului şi au dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar pe un termen de 30 zile.

Încheierea este cu drept de recurs la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 3 zile. Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reţinut pe 5 octombrie 2021.

Stoianoglo este cercetat penal pe cinci capete de acuzare – abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declaraţii, abuz în serviciu şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Urmărirea penală pe capătul de acuzare privind depăşirea atribuţiilor de serviciu a fost finalizată.

Similare
RECOMANDĂRI