Şase tineri din Briceni, Chişinău şi Făleşti – trimişi în judecată, pentru trafic de droguri, în cadrul unui grup infracţional
Sursa foto:Procuratura Vizualizari:

Şase tineri din Briceni, Chişinău şi Făleşti – trimişi în judecată, pentru trafic de droguri, în cadrul unui grup infracţional

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a anunţat că a terminat urmărirea penală şi a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a şase membri ai unui grup infracţional care comercializa droguri.

Astfel, potrivit documentării efectuate sub supravegherea ofiţerilor Direcţiei Generale Urmărire Penală a IGP, aceştia au pus în vânzare droguri de tip PVP (denumite „sare”), prin internet, în întreaga republică. Inculpaţii au vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani şi sunt originari Briceni, Făleşti, iar o inculpată este originară din Chişinău. Printre aceştia, două persoane care au mai fost condamnate anterior, inclusiv pentru circulaţie ilegală de droguri.

Aceştia acţionau în cadrul unui grup infracţional bine organizat, cu structură ierarhică şi, deci, cu diferite roluri pentru fiecare membru, începând de la „manager general”, până la curieri şi ambalatori ai drogurilor. În cadrul percheziţiilor oamenilor legii la domiciliile acestora şi locurile de livrare a drogurilor, în august 2021, oamenii legii au ridicat cantităţi de PVP care depăşesc trei kilograme.

Totodată, la solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru asupra mijloacelor băneşti ridicate de la aceştia, în sumă de peste 80.000 lei. Actualmente, unul din cei şase se află în arest preventiv, aşa cum contestarea de către procurorii PCCOCS a eliberării altor cinci din arest preventiv, prin plasarea în arest la domiciliu a altor doi şi instituirea interdicţiei de a părăsi ţara pentru alţii trei a fost respinsă de către judecători.

Potrivit legii penale, faptele incriminate membrilor grupului infracţional se pedepsesc cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani. Anterior, procurorii PCCOCS au trimis pe banca acuzaţilor alţi doi membri ai acestui grup infracţional, în august 2021. 
Similare
RECOMANDĂRI