VIDEO. Cinci persoane, reţinute într-un dosar de contrabandă cu autoturisme furate din UE. Este implicat şi un angajat al Poliţiei de Frontieră
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Cinci persoane, reţinute într-un dosar de contrabandă cu autoturisme furate din UE. Este implicat şi un angajat al Poliţiei de Frontieră

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu ofiţerii Serviciului Vamal au destructurat o grupare infracţională, care a introdus în R. Moldova prin contrabandă autoturisme furate din Uniunea Europeană, dintre care 13 au fost depistate şi ridicate.

Cinci membri ai grupării au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore, printre care şi un poliţist de frontieră, care ar fi facilitat activitatea grupării în virtutea atribuţiilor sale de serviciu.

Bănuiţii sunt originari din raioanele Hânceşti şi Chişinău şi au vârste cuprinse între 24 şi 44 ani. Activitatea infracţională a acestora a fost documentată pe parcursul ultimelor trei luni, când oamenii legii au stabilit că membrii grupării introduceau fraudulos în R. Moldova mijloace de transport furate din UE, cu scopul comercializării ulterioare, fără achitarea drepturilor de import.

Totodată, oamenii legii au constatat că elementele de identificare ale autoturismelor (numerele de înmatriculate, paşapoartele tehnice, numerele caroseriei) erau falsificate de către bănuiţi. În cadrul celor 20 de percheziţii efectuate joi, 27 ianuarie 2022, organele de anchetă au depistat 13 autoturisme, dar şi mai multe probe cu privire la alte mijloace de transport introduse anterior de membrii grupării, care urmează a fi identificate şi ridicate.

Oamenii legii menţionează şi deprinderile infracţionale ale membrilor grupării, manifestate inclusiv în scopul inducerii în eroare a investigaţiilor: unul din automobile de fabricaţie japoneză introduse în ţară în seara de miercuri, 26 ianuarie 2022, a fost practic totalmente dezmembrat în mai puţin de patru de ore.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi identificării tuturor persoanelor implicate. Iar în ceea ce priveşte statutul celor cinci persoane reţinute, procurorii PCCOCS urmează să decidă dacă vor formula învinuirile şi ulterior demersurile de aplicare a arestului. La acest stadiu al investigaţiilor, bănuiţii se prevalează de prezumţia nevinovăţiei, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti finale.

Similare
RECOMANDĂRI