Zece ani de Parteneriat Strategic România - Republica Moldova. Departamentul pentru Relaţia cu R. Moldova de la Bucureşti a lansat platforma 10ani.ro
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zece ani de Parteneriat Strategic România - Republica Moldova. Departamentul pentru Relaţia cu R. Moldova de la Bucureşti a lansat platforma 10ani.ro

Republica Moldova şi România marchează, în acest an, un deceniu de la stabilirea parteneriatului strategic între cele două state româneşti. Cu această ocazie, Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova de la Bucureşti a lansat platforma 10ani.ro. Aici puteţi găsi cele mai importante proiecte finanţate şi realizate de poporul român pentru fraţii din Basarabia. Sunt exemple concrete de fapte frumoase, menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor din Republica Moldova. În cei 10 ani de parteneriat strategic, România a finanţat în Republica Moldova proiecte ce depăşesc 55 de milioane de euro. 

DANIEL IONIŢĂ, Ambasadorul României în Republica Moldova: „Oare ce a mai făcut România în Republica Moldova? Depinde pe cine întrebi. Politicienii au un răspuns (sau mai multe, în funcţie de culoarea sau agenda politică), oamenii simpli, cetăţenii beneficiari direcţi ai proiectelor noastre - altul. Pentru toţi avem însă exemple concrete de reuşite frumoase, menite să contribuie la îmbunătăţirea vieţii oamenilor din Republica Moldova, la educaţia, sănătatea şi prosperitatea lor, la susţinerea parcursului european şi la racordarea ireversibilă la spaţiul occidental de valori (în care se respectă democraţia, statul de drept şi drepturile omului)”.

Platforma 10ani.ro a fost creată de asociaţia CreativPedia şi Centrul Liberal European cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI