Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

TVR MOLDOVA lansează o campania: „EROII DE LA NISTRU. 30 de ani de la războiul ruso-moldovean”

Pe 2 martie a.c. se împlinesc 30 de ani de la Războiul ruso-moldovean, când armata rusă a ocupat teritoriul Republicii Moldova din stânga Nistrului.

În noaptea de 1 spre 2 martie 1992, trupe de cazaci şi gardişti au atacat Comisariatul de Poliţie de la Dubăsari, marcând astfel începutul războiul ruso-moldovenesc.

TVR MOLDOVA lansează campania „EROII DE LA NISTRU. 30 de ani de la războiul ruso-moldovean” avându-i în prim-plan pe cei care, în 1992, au stat strajă la independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova.

Istoriile acestor eroi, cu mărturii – document, sunt cu atât mai actuale în aceste vremuri în care Rusia a atacat Ucraina. Pe parcursul lunii martie 2022, publicul poate urmări, în cadrul Telejurnalului difuzat de TVR MOLDOVA, la ora 18.00, o serie de reportaje despre oameni simpli cărora nu le-a fost frică să înfrunte maşina de război rusească. Tot pe 2 martie a.c, de la ora 19.00, emisiunea „Punctul pe Azi” are ca temă împlinirea a 30 de ani de la luptele sângeroase care s-au dat pe ambele maluri ale Nistrului: în special la Cocieri, Dubăsari şi Tighina.

Războiul provocat de Federaţia Rusă a durat aproape 5 luni de zile şi s-a încheiat pe 21 iulie odată cu semnarea Acordului dntre Rusia şi Republica Moldova.

Despre acest conflict îngheţat va discuta în această seară moderatorul Mădălin Necşutu cu invitaţii săi: Anatol Croitoru: erou al războiului pentru integritatea Republicii Moldova, deţinător al Ordinului „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, Chiril Moţpan, locotenent-colonel de poliţie în 1992, fost deputat şi Constantin Corneanu, istoric, expert în geopolitică din România.
Similare
RECOMANDĂRI