Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Ambasadorii Succesului”. Istoria unui tânăr antreprenor basarabean care are o afacere cu spirulină la Bucureşti

Astăzi, în cadrul campaniei "Ambasadorii Succesului" vă prezentăm istoria unui tânăr antreprenor basarabean care are o afacere cu spirulină la Bucureşti. Nici vârsta, şi nici pandemia, nu l-au împiedicat pe Marius David să-şi atingă obiectivul. Mai ales că România i-a oferit toate condiţiile necesare.

Are 21 de ani, iar din 2019 Marius David a adus pe piaţa din Republica Moldova spirulina vie congelată, o algă considerată miraculoasă, foarte bogată în nutrienţi.

„Este o variantă puţin diferită de spirulina care se găseşte în mare parte pe piaţă. Musca 1:41-1:45 Toată lumea cunoaşte spritulina în variant praf. Noi suntem diferiţi, pentru că salvăm tot ce înseamnă spirulina, datorită congelării”, a declarat Marius David.

Anul pandemic 2020 nu l-a descurajat pe Marius, să aducă afacerea cu spirulină vie şi în România.

„Este dificil şi din perspectiva promovării, pentru că suntem pe on line, nu avem târguri, festivaluri, unde să putem prezenta produsul nostrum şi să putem să fim faţă în faţă şi să le oferim la degustare produsul acesta”, a declarat Marius David.
.
Deocamdată, superalimentul cu multiple beneficii este livrat on-line, doar în Bucureşti. Tânărul antreprenor îşi propune însă să ajungă în curând în toate judeţele din România.

„Suntem prima companie europeană care livrează spirulina vie congelată, certificată biologic. Pentru că mai avem companii care livrează spitulină, dar nu sunt certificate biologic”, a declarat Marius David.

România oferă condiţii prielnice pentru dezvoltarea afacerilor, spune antreprenorul.

„România, datorită faptului că este în Uniunea Europeană, evident că este mult mai avansată, absolut din toate punctele de vedere. Chiar şi din punct de vedere a comerţului, în primul rând. În Republica Moldova când făceam importul de spirulina achitam TVA-ul la vamă, în România nu este considerat import, este considerate achiziţie intracomunitară. Respectiv TVA-ul nu se achită imediat, se achită un pic mai târziu”, a declarat Marius David.
.
Materia primă este importată din Italia, direct de la o fermă specializată în creşterea spirulinei.

„Spirulina este o alga, ea creşte în nişte bazine şi în aceste bazine sunt protejate de nişte sere şi în aceste sere recreăm clima tropicală favorabilă pentru creşterea algei şi o creştem doar vara. Foarte important este sa fie crescută doar vara. Nu este crescută cu lumină sintetică”, a declarat Marius David.

Nu i-a fost uşor să pornească afacerea, iar tatăl său l-a ajutat chiar de la începuturi.

„Am început afacerea asta cu vrei 5 mii de lei moldoveneşti până am început să creştem destul de mult şi când am ajuns la un anumit nivel, am început să-I povestesc lui tata şi m-a ajutat cu investiţii. La vârsta de 21 de ani ştiu că nu ştiu multe, ştiu că ştiu foarte puţine. Este foarte important să ai umărul ăsta în spate, susţinerea asta. Oameni care să poată să-ţi dea un sfat”, a declarat Marius David.

La Bucureşti, Marius se simte ca acasă. Totuşi, spune că îi lipseşte ceva.

„Îmi este foarte dor de mâncarea de acasă, la Bucureşti nu prea găseşti. Mie mi-a fost foarte greu să mă adaptez din punctul ăsta de vedere. Românilor le place de noi basarabenii, mai mult decât ne place nouă de noi înşine”, a declarat Marius David.
.
Similare
RECOMANDĂRI