Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Ambasadorul Succesului”. Povestea actorului Ghenadie Moroşanu născut la Anenii Noi şi şcolit la Hollywood

Arta şi talentul nu au frontiere, iar pentru un om liber, ce nu a fost copleşit de reguli, asta nu poate fi decât o nouă şansă de afirmare. Astăzi, în campania „Ambasadorii Succesului", de la TVR MOLDOVA, descoperim o frântură din viaţa actorului Ghenadie Moroşanu, născut la Anenii Noi şi şcolit la Hollywood. El ne spune cum se poate simţi ca acasă în orice colt al planetei.

Ghenadie Moroşanu este din Anenii Noi şi mărturiseşte că a vrut dintotdeauna să facă actorie.

GHENADIE MOROŞANU, actor: Am început târziu, pentru că am vrut mereu să fiu actor, dar făceam tot numai actorie nu. Arte marţiale, dansuri populare, am cântat, am participat la concursuri internaţionale şi abia la 27 de ani am zis – stai un pic, eu doar vreau să fiu actor.

Pentru a-şi îndeplini visul, a plecat peste ocean, în Statele Unite, la Hollywood. Acolo s-a înscris la Academia de Teatru şi Film, fondată de renumitul actor şi regizor Lee STRASBERG.

GHENADIE MOROŞANU, actor: Aici m-au numit bătrân pentru actorie. Când am plecat acolo, am fost acceptat pentru ceea ce sunt.

A avut ca profesori nume mari din industria cinematografiei - David Strasberg, fiul lui Lee Strasberg, Hedy Sontag sau Gerald James. Actorul basarabean a căutat şi a profitat de şanse şi oportunităţi.

GHENADIE MOROŞANU, actor: Sunt un actor, iar trăind în sec XXI nu poţi fi doar o chestie, pe lângă actor, trebuie să fii şi producător, şi regizor. Sunt implicat în foarte multe chestii.

După mai puţin de un an de la înscrierea la actorie, la Hollywood, Ghenadie a fost ales să predea el însuşi noilor veniţi.

GHENADIE MOROŞANU, actor: Mult timp m-am opus, am zis că nu vreau să predau. Dar nu ai cum, nu-ţi încurcă. E o experenţă super, trebuie să vii să vezi. Nu o să mă cunoşti. Sunt tare rău, oamenii nu au cum să scape să nu le găsesc punctul vulnerabil la care noi lucrăm şi-l întărim.

Alături de tatăl său şi alţi artişti, Ghenadie s-a implicat şi în organizarea festivalului Mărţisor, pentru diaspora din America.

GHENADIE MOROŞANU, actor: Peste o mie de oameni am strâns. Asta e greu să strângi peste o mie de oameni în Statele Unite. Cel mai reuşit festival. Tatăl meu ştie cum să organizeze şi de la el am şi învăţat.

Ghenadie Moroşanu este acum acasă, în Republica Moldova şi organizează ateliere de actorie.

Actorul crede că este un spirit liber şi nu aparţine neapărat unei zone geografice. Se simte împăcat cu sine şi poate fi acasă oriunde.

GHENADIE MOROŞANU, actor: Dacă sunt aici, trăiesc din plin, dacă sunt acolo, trăiesc din plin. Fiindcă am călătorit mult, nu văd diferenţa, sunt pământean, sunt telurian.

În Republica Moldova, Ghenadie Moroşanu îşi are familia, de la care îşi extrage energia şi motivaţia de a continua.

 
Similare
RECOMANDĂRI